Τυρόπιτα χωρίς φύλλο πολύ αφράτη με φέτα και ντομάτα της Λίνας

Υλικά

1 1/2 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

1κγ μπεικιν παουντερ

3/4 της κουπας ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο

3 αυγά μεγάλα

Λίγο πιπέρι και αλάτι

1 κούπα γιαούρτι στραγγιστό 200 γρ..

Και ένα κομμάτι φετα περίπου 250γρ

2 ντομάτες κομμένες σε φέτες

ρίγανη και θυμάρι

μια μικρή χούφτα σκληρό τυρί τριμμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ βαθύ χτυπάμε τα αυγά να αφρατέψουν και να αλλάξουν χρώμα με μίξερ χειρός. Στη συνέχεια ρίχνουμε το λάδι και το γιαούρτι χτυπάμε λίγο ακόμα.

Τέλος, ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με μια μαρίζ κι έπειτα τρίβουμε την φέτα σε μεγαλούτσικα τρίμματα.

Λαδώνουμε ένα πυρέξ ή ταψί (25×35) και ρίχνουμε το μίγμα.

Από πάνω στρώνουμε τις φέτες ντομάτας και πασπαλίζουμε με λίγη ρίγανη και θυμάρι.

Περιχύνουμε με ελάχιστο ηλιέλαιο την επιφάνεια της πίτας.

Ψήνουμε στους 180C για 30 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσει.

Πριν την βγάλουμε από το φούρνο(αν θέλουμε), πασπαλίζουμε με λίγο σκληρό τυρί τριμμένο πάνω από τις ντομάτες και το βάζουμε κι αυτό 5-10 λεπτά να ροδίσει.

***Σημείωση: Αν δεν θέλουμε να προσθέσουμε τις ντομάτες, μπορούμε να κάνουμε την συνταγή, παραλείποντας τες, οπότε έχουμε μια αφράτη τυρόπιτα χωρίς φύλλο.

Λίνα Αρβανιτίδου 

Posted in Μαγειρική and tagged , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *